Fedezd fel a koronázó várost!

Amennyiben belföldön töltenél el néhány kellemes napot, nem muszáj strandokban vagy tópartokban gondolkodnod, ugyanis számos remek lehetőséged van a gondtalan kikapcsolódásra.

Ha érdekel a magyar történelem, Székesfehérvár kihagyhatatlan úti cél lehet számodra. Az egyik legősibb magyar városról van szó, ami a középkori Magyar Királyság egyik legfontosabb települése, sőt, fővárosa is volt. A székesfehérvári Nagyboldogasszony-bazilikában számos magyar uralkodót koronáztak királlyá. A királyi bazilika a maga idejében az ország legnagyobb temploma volt, de egész Európában is a legnagyobbak közé tartozott. A hatalmas épület sajnos nem vészelte át az évszázadok viharait, és bár jelentőségük vitathatatlan, a ma látható romok nem túl impresszívek.
Azonban Székesfehérvár lenyűgöző látványosságokban sem szűkölködik.

A leghíresebb talán a Bory-vár, amit Bory Jenő (1879–1959) székesfehérvári építész, festőművész és szobrász évtizedek alatt, szinte egyedül épített. Az egész Európában ismert épületet gyakran nevezik a „székesfehérvári Tádzs Mahal”-nak is, mivel a soha el nem múló hitvesi szerelemnek állít emléket. Építője önálló művészeti alkotásnak szánta, azonban a Bory-vár más szobrászok és festők alkotásainak is helyet ad.

Az Országalma, más néven a Fehérvári jog szintén a város egyik jelképe. Ez egy vörösmárvány díszkút, amely a belvárosban, a Városház tér közepén található. Építésének célja az volt, hogy a város rendkívül gazdag történelmét szimbolizálja.

A közelben februártól decemberig, 10 és 18 óra között látványos órajáték tekinthető meg minden páros órában a Kovács Jenő Óramúzeum jóvoltából. Az órajáték figurái a legendákkal övezett magyar királyokat ábrázolják.

szállás Székesfehérvár

Ha a város látványosságait felfedeznéd, egyetlen nap garantáltan nem lesz elég, tehát szükséged lesz Székesfehérváron szállásra is.

A Pe-Ki Lux Apartman Székesfehérvár szélén található, a Harmatosvölgyben, egy új lakónegyedben. Az apartman Budapestről indulva, autópályán mindössze fél óra alatt megközelíthető. Székesfehérvári szállásunk nem csapán nyaralások, hanem üzleti utaknak is kiváló kiindulópontja lehet. Az apartman kialakításakor legfőképpen arra ügyeltünk, hogy minden kedves vendégünk otthonosan érezhesse magát.
A szállást többek között légkondicionáló, korlátlan Wi-Fi, TV sok csatornával és étkezősarok még kényelmesebbé.