Fedezd fel te is az Égei-tengert!

Ha olyan helyen töltenéd idei szabadságod, ami bár rendelkezik napsütéses, gyönyörű, homokos tengerpartokkal, sokkal többet képes nyújtani ennél, akkor Görögország nyaralás szempontjából ideális számodra.

A Földközi-tengeren található félsziget és a hozzá tartozó szigetvilág tökéletes helyszíne az emlékezetes nyaralásoknak akár egyedül, akár barátokkal, akár családdal. Az ország számos, egymástól markánsan különböző régióból áll, azonban mindben közös a kellemes, mediterrán éghajlat, a számtalan napsütéses óra, az egyedi konyha és a kedélyes, barátságos emberek.
Zakynthos például a búvárkodás szerelmesei számára kihagyhatatlan úti cél víz alatti szikláinak és barlangjainak köszönhetően. A sziget déli részén találhatóak a legszebb strandok és az idegenforgalmi központ színvonalas szállodákkal, szórakozóhelyekkel és vízi sportolási lehetőségekkel. Természetesen nem is lenne igazi görög sziget kulturális látnivalók nélkül; ilyen például Anafonitria a hegyi falu kolostorával.

Kréta szigete is rendkívül népszerű, természetesen nem ok nélkül. A modern üdülőhelyek és gyönyörű strandok mellett a minószi civilizáció épületeinek maradványai is a szigeten találhatóak. Ilyen például a legendás knósszoszi palota, amit sok évszázadon keresztül a mítoszok labirintusával azonosítottak, ami a félig ember, félig bika szörnyeteg, Mínótaurusz lakhelye és börtöne volt. Kréta a strandolás mellett tökéletes terep a hegyi túrázásokhoz is.

A felsorolás bár nem teljes, Santorini szigete nem maradhat ki. Az Égei-tenger ékkövének is nevezett sziget egész Európa egyik leghíresebb turistaparadicsoma. Mivel rendkívül látogatott, az árak is ehhez igazodnak, így meglehetősen költséges lehet itt egy görögországi nyaralás. Mindazonáltal a vulkanikus sziget lenyűgöző naplementéit, gyönyörű, hófehér házait és egyéb látványosságait azért kis utánajárással vékonyabb pénztárcával is lehetséges megcsodálni.

Válaszd a csodálatos Görögországot, és egyúttal válaszd az Inviát! Szakértelmünkre és tapasztalatunkra bátran rábízhatod magad.