Felkészülés az iskolára oktató játékokkal

A játék legalább olyan fontos eleme a gyerekek fejlődésének, mint a szülői gondoskodás.

A játék elősegíti az értelmi fejlődést, fontos szerepe van a szociális és érzelmi fejlődésben. Fejleszti a fantáziát, gondolkodást, az érzékelés, észlelést, emellett a finommotorikus mozgást is.

Kezdetben a színes, puha, csörgő-zörgő tárgyak, majd fokozatosan összetettebb, gondolkodást igénylő játékok kerülnek előtérbe. A Játéktenger által kínált oktató játékok segítenek gyermekednek a gondolkodásban, összefüggés keresésben, rajzolásban, később a számolásban, írásban – mindemellett pedig szórakoztatnak is.

Azokat a dolgokat, amelyeknek tanulási folyamatához minél több élmény vagy érzés fűződik, könnyebben és gyorsabban tanuljuk meg és tovább is emlékszünk rájuk. Ezért felejtünk el rengeteg olyan száraz tananyagot, amihez csupán a könyv fölött töltött órák kötődnek. Ugyanakkor felnőttként is emlékezünk olyan versekre, amiket még évtizedekkel azelőtt lerajzoltunk, együtt memorizáltunk édesanyánkkal esténként. Játszva, élményekkel párosítva tehát sokkal könnyebb például egy verset, a szorzótáblát vagy a mértékegységeket megtanulni. A Játéktengernél sok-sok oktató játékot megtalálsz, már 1 éves kortól.

Az oktató játékokkal könnyebb a logikus gondolkodás és a kreativitás fejlesztése, ami a hétköznapi életben is meghozza a gyümölcsét. Gyermeked sokkal gördülékenyebben fogja venni az akadályokat az iskolában, ráadásul akár még az első osztály megkezdése előtt foglalkozhattok kicsit a betűkkel, számokkal. A Játéktengernél találsz letörölhető, írható mágneses táblákat, kártyákat, színes betű- és számkészletet, amivel gyakorolhattok.