Hatékony megoldás az egészséges ízületekért

Ízületeid valódi „mozgó alkatrészek”, amik valóban mindig mozgásban vannak, hogy testednek a lehető legnagyobb szabadságot adják.

Azonban amikor megfájdulnak, az több, mint egyszerű kellemetlenség vagy kényelmetlenség, hiszen az ízületi fájdalom komolyan hátráltathat hétköznapjaid során is.
Az ízületi fájdalom leggyakoribb oka a porckopás. Ez a mozgásszervi megbetegedés elsősorban az ötven év felettieket érinti, azonban akár már harminc éves kor előtt is okozhat gondot, amennyiben az ízületeket sérülés, vagy fokozott megterhelés éri. Ennek következtében a porckopás kialakulását elősegíti a jelentős túlsúly, és az ízületeket szintén megterhelő sportok, mint például a tenisz, kosárlabda, röplabda, foci vagy a versenytánc.

A sérült porcok könnyen vezethetnek ízületi gyulladáshoz. Az ízületi gyulladás bármelyik testrészedben jelentkezhet, de leggyakrabban a vállat, térdet és csípőt érinti. A gyulladt ízületek legelső előjele a reggeli merevség és az ízületi fájdalom. A feltorlódott ízületi folyadék miatt a gyulladást duzzanat is jelzi. Előrehaladottabb állapotban az ízületi gyulladás már komolyan korlátozza a mozgást. Az ízületi gyulladással nem feltétlenül kell azonnal orvoshoz rohanni, hiszen házilag is gyakran ellátható. Mindenképpen érdemes néhány napig pihentetni, hűteni és gyulladáscsökkentő krémmel, borogatással, porcerősítővel vagy gyógynövényekkel kezelni, hátha elmúlik. Az ízületi gyulladás korai szakaszában az olyan sportok is javíthatnak a helyzeten, mint a séta, úszás vagy biciklizés. A futást természetesen érdemes kerülni. A kiegyensúlyozott táplálkozás szerepe sem elhanyagolható. A felesleges zsírokat és édességek az ízületeknek sem tesznek jók, érdemes inkább sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani.

A komplex ízületi táplálásra is léteznek már kiváló termékek, ilyenek például a webáruházunkban is megtalálható Proenzi tabletták és krémek. A növényi kivonatokkal segítenek abban, hogy életed ízületi fájdalom nélkül élhesd.