Komód, az örök bútordarab

A komód egy rendkívül sokoldalú bútordarab, ami már századokkal ezelőtt is rendkívül népszerű volt.

Funkciójában a bútorként használt ládát váltotta a tizenhetedik század végén, vagy a tizennyolcadik század elején, tehát egy valódi barokk bútorról beszélhetünk. Kezdetben leginkább a nappaliként használt helyiségben volt a helye, azonban később átkerült a hálószobába. Jellemzően ruhákat, fehérneműket, iratokat és ékszereket tároltak benne. Kezdetben leginkább ébenfából készítették őket, de később egyéb alapanyagok is megjelentek, mint például a fenyő, akác vagy rózsafa.

A komód egy magasságánál szélesebb, fiókos szekrény, amire sokan úgy gondolnak, mint ódivatú, régies bútordarabra. Azonban azt kell, hogy mondjuk, távolabb nem is állhatnának a valóságtól. Egy komód ma is praktikus, trendi és sokoldalú.

Manapság különösen trendinek számít, ráadásul rendkívül időtálló is, minden szempontból. Nem csupán attól nem kell tartani, hogy a komód kimegy a divatból, vagy elveszíti funkcióját, hanem egy minőségi, remekül elkészített komód örök darab, ami akár generációról generációra is öröklődhet a családban.

A Dodo Home bútor webáruház széles kínálatában gyönyörű komódokat találhatsz otthonodba, rendkívül változatos formákban, amik tökéletesen illenek otthonodba, legyen az bármilyen stílusú is.

Szépségüket nem csupán a remek formaterv, hanem a kifogástalan minőség és a csodásan megmunkált fa természetessége adja. A rusztikusabb hangulatú, klasszikus komódok mellett modern, illetve minimalista darabokat is kínálunk. Bár a legtöbb komód fából készült, ha a modern és minimalista enteriőrrel rendelkező otthonodba keresel egyéb anyagból készült komódot, akkor a figyelmedbe ajánljuk például furnérbeton és MDF alapanyagú komódjainkat.

A komód nem csupán egy egyszerű tárolószekrény, amin remekül mutatnak a családi fotók vagy a dekorációk, hanem otthonod egy látványos, és meghatározó pontja. Egy stílusos komód nem csupán nappalidban és hálószobádban mutat jól, hanem az étkezőben is, sőt, akár a gyerekszobában is.