Látogasd meg a divat fővárosát!

Párizst sok néven ismerik, mint például a fény városa, a szerelem városa vagy a divat fővárosa. Vitathatatlan, hogy mindegyik rászolgált, azonban ennél jóval több is.

Még a visszafogott vélemények szerint is a világ egyik legszebb városa, aminek hangulata és varázsa rabul ejti az ide látogatókat.

Párizst a kelták alapították több, mint kétezer-kétszáz évvel ezelőtt, Parisii néven. Párizs ekkoriban még egy kis halászfalunak számított. Kétszáz évvel később a terület Gallia nagy részéhez hasonlóan római uralom alá került, akik a települést LutetiaParisiorum néven építették újjá. A harmadik században a város elnyerte végső nevét, amit egy közeli törzstől örökölt. A középkor kezdetén a nyugati frankok foglalták el Párizst, ami a középkor századaiban sokat szenvedett, vikingek vették ostrom alá, és tűzvész is pusztította, ráadásul hosszú ideig nem is Párizs volt Franciaország fővárosa.

A kora újkorban azonban eljött Párizs ideje; a város jelentős fejlődésen ment keresztül, és számos olyan épület épült, ami ma is a turisták kedvence. Látnivalóban igazán nincs hiány, nem véletlen, hogy Párizs a világ egyik leglátogatottabb városa; egyetlen párizsi városlátogatás csupán a töredékére elég még a „kötelező” célpontok megtekintésére is.

Párizs, és egyben a világ egyik leglátogatottabb turistalátványossága az Eiffel-torony.

Építésekor számos párizsi tiltakozott ellene, mivel sokak szerint elrontotta a város látképét, ráadásul az eredeti tervek szerint Barcelonában épült volna meg, azonban az ottani polgármester szerint túl költséges és irreális. Amikor elkészült, nem csupán Párizs, hanem sokáig a világ legmagasabb épülete volt több, mint háromszáz méteres magasságával. Ma már minden évben emberek milliói látogatják meg, ezért az év összes szakában hosszú sorok kígyóznak előtte. A több órás sorban állást elkerülheted online jegyvásárlással, azonban ezt egy konkrét időpontra szól, ráadásul hetekkel korábban kell lefoglalni.

Egy párizsi városlátogatás alkalmával mindenképpen kihagyhatatlan a Louvre meglátogatása is.

Nem csupán a világ egyik legnagyobb, leghíresebb és legérdekesebb múzeuma, de egyben a leglátogatottabb is; évente több, mint 8 millióan keresik fel. Elképesztő, 72 735 m2-es területén nagyjából 380 ezer tárgyat őriznek, lefedve minden korszakot az őskortól napjainkig.

Utazz te is Párizsba a Challenge Hungaryvel, és hagyd, hogy elbűvöljön ez a csodálatos város!