Maximális biztonság az úton kisgyermekednek

Amíg gyermeked el nem éri a 150 centiméteres magasságot, addig gyerekeknek való autósülést kell használnotok, ha autóval mentek valahova. Megfelelő biztonsági ülés és rögzítés nélkül semmiképp se induljatok el!

Amikor gyerekülést választasz, mindig a gyermek súlya a mérvadó, nem pedig a kora. A gyártók már2-4 (kor)csoport szerinti üléseket is megalkottak, így kaphatók 0-18 kg-ig, 0-25 kg-ig, 9-25 kg-ig, 15-36 kg-ig vagy 0-36 kg-ig terjedő gyerekülések is. A biztonság az anyagminőségtől és a rögzítéstől függ, azaz minél stabilabban lehessen az ülést rögzíteni az autóban.

A rögzítési módok különbözőek lehetnek: léteznek a kocsi saját 3 pontos biztonsági övét használó típusok, Isofix-es, illetve bázistalpas kialakítású típusok. Mindegyik típus tökéletesen biztonságos, sokan választják azonban az Isofixes megoldást. Az autó hátsó ülése mögött két Isofix kampó helyezkedik el, melyekhez rögzíteni lehet a gyerekülést.Lényege, hogy ütközéskor minimalizálja az autósülés elmozdulásának lehetőségét, megakadályozza a gyerekülés kipördülését az autóból. Az ASTI biztonsági gyerekülés webáruháza mindegyik rögzítési típusból kínál termékeket a legnépszerűbb gyártóktól (BeSafe, Maxi-Cosi, Cosatto, FreeON…).

Újszülött kortól a 13 kg-os súly eléréséig a babahordozók használhatók az autóban. Ezeket menetiránnyal ellenkezően az első és hátsó ülésre, az autó 3 pontos biztonsági övével lehet rögzíteni. Első ülésre csak akkor tehető, ha a légzsák ki van kapcsolva! A hordozókban puha, ergonomikus betétet helyeznek el, amely maximális kényelmet nyújt a babának. A legtöbb bébihordozó saját 5 pontos (párnázott) övvel is el van látva a fokozott biztonság érdekében.

Ha nem szeretnél külön hordozót és később gyerekülést, vannak típusok, melyek 0-tól akár 36 kg-os súlyig, azaz 0-tól kb. 10-12 éves korig alkalmazhatók. Ezeknek a biztonsági gyereküléseknek a fejtámlája állítható, illetve egyes típusok oldalsó „szárnyai” kinyílnak. Az ülés könnyedén variálható, ahogy gyermeked egyre növekszik.

Látogass el az ASTI biztonsági gyerekülés webáruházába, ahol a legmegbízhatóbb márkák termékeinek széles választékával várunk!