Merülj el nyakig az extrém hidegben!

Hallottál már a hidegszaunáról? Ha még nem, épp itt az ideje, hogy kipróbáld! Nem csak testi, hanem lelki egészségedért is teszel, ha belevágsz a hidegterápiás kezelésbe.

Nem is gondolnád mi mindenre jó az extrém hideg hőmérséklet. A hidegszauna ugyanis -150-170°C-os, a henger alakú kabinban az egész tested szárazjég veszi körül. Egy hidegterápia kezelés 1-3 percig tart, ezalatt a bőröd hőmérséklete közel 0°C-ra csökken. Ahogy kilépsz a kabinból, tested elkezd dolgozni azon, hogy ismét felmelegítse magát. Ezzel a folyamattal akár 500-1000 kalóriát is eléget, így a krioszauna kiváló kiegészítője lehet egy fogyókúrának is.

A hangsúlyt mégis inkább az egészségügyi hatásokra kell helyeznünk. A hidegterápia kezelés hatékonyan csökkenti a krónikus fájdalmat, az ízületi fájdalmakat, gyulladásokat. Hatalmas előnye, hogy egyszerre több ízület, izom vagy más problémás terület kezelése történik, hiszen mint említettük, a teljes testre hat a szélsőségesen alacsony hőmérséklet. A hideg olyan reakciót vált ki a szervezetünkből, hogy az beindítja az öngyógyító mechanizmusait. A hidegszauna ezáltal befolyásolja a sejtszintű anyagcsere folyamatokat, segít helyreállítani a sérült testrész állapotát, regenerálja a bőrt, felpezsdíti a vérkeringést. A hidegterápia kezelés erősíti az immunrendszert, növeli az állóképességet, valamint bőrbetegségek gyógyulásában is segít, például a pszoriázis és a krónikus ekcéma kezelésében. Nőgyógyászati és urológiai panaszokat is enyhíthet, libidó és potencia problémákra is jótékony hatással van.

A hidegszauna nem csupán a testünket élénkíti, hanem a lelki egészségünket is. Enyhítheti a depresszió egyes tüneteit, az alvászavarokat és hozzájárul az általános jó közérzethez. A kezelés endorfint szabadít fel, amit boldogsághormonként ismerünk.

A hidegterápia kezelés ajánlott sportolóknak, sportsérülés vagy műtét után lábadozóknak, ízületi fájdalommal küzdőknek, de egyszerűen bárkinek, aki szeretné kihasználni ezt az újfajta gyógyítási módot.

Próbáld ki a Krio Budapestnél, hogy milyen érzés a mínusz 150°C! Már rövid időn belül érezni fogod a hatását és garantáljuk, hogy újra vissza akarsz majd térni. Vásárolj akár 20 alkalmas bérletet kedvező áron!