Ne vegye félvállról a kemény vizet!

Az Agrovíz kútvíz, felszíni víz és hálózati víz kezelésével foglalkozik. Tevékenységi körünk az eszközök forgalmazása mellett kiterjed a szaktanácsadásra, állapotfelmérésre, tervezésre, beszerelésre és beüzemelésre is, belföldön és külföldön egyaránt.

Magyarországon a leggyakoribb vízkezelési eljárás a vízlágyítás, mivel hazánkban a legtöbb helyen kemény a víz. A kemény vízben magas a különböző ásványi anyagok (leggyakrabban kalcium és magnézium) aránya, amik lecsapódnak és vízkőréteget képeznek.

A vízkő közismerten tönkreteszi a mosógépeket és más, vízzel érintkező háztartási eszközöket, de még a lakások fűtését is képes megdrágítani. Ennek oka, hogy a fűtési rendszerben lerakódott vízkő kevéssé hatékonnyá teszi annak működését; akár már egy három milliméteres vízkőréteg miatt 25%al több energiára lehet szükség. Ami még rosszabb, hogy idővel a csövek akár teljesen eltömődhetnek, ami a teljes fűtési rendszer cseréjéhez is vezethet. A csövekben és más felületeken lerakódott vízkő a baktériumok és gombák számára is kedvező táptalajnak számít, további egészségügyi kockázatot jelentve.

A kemény víz nem csupán eszközeinknek árt, de az egészségnek is.

A benne található, szervetlen nyomelemeket az emberi szervezet nem tudja teljes mértékben lebontani és felhasználni, amik így felhalmozódnak a különböző szervekben és a keringési rendszerben. A kutatások szerint ez összefüggésben lehet számos vesebetegség, valamint csont- és érrendszeri probléma kialakulásával.
A kemény víz a bőrt is kiszárítja, ami miatt az húzódhat és viszkethet, de a kemény vízzel történő hajmosás után a haj is fénytelen lesz.

Az egészséges, és minden szempontból előnyösebb lágy víz nem elérhetetlen, csupán egy vízlágyító berendezésre van szükség.

A vízlágyító árak hamar megtérülnek, mivel nem mennek tönkre a vízzel érintkező eszközeink lépten-nyomon, ráadásul még tisztítószerből is kevesebb kell, mivel a lágy víz jobban habzik.

Cégünk leginkább a BlueSoft berendezéseket részesíti előnyben, és számos, különböző típussal dolgozik.

Az Ön számára ideális készülék kiválasztásában segítségére lesz a weboldalunkon található táblázat, de természetesen szakértő munkatársaink is szívesen ellátják tanáccsal; forduljon hozzánk bizalommal!