Ne viselje meg a hőségszezon!

A globális felmelegedés évről évre egyre jobban érezteti a hatását. Ezt a hétköznapokban az egyre gyakrabban megjelenő, extrém időjárási anomáliákról és az egyre nagyobb nyári hőségről vesszük észre leginkább.

A forróság leginkább az idősebbekre, a gyerekekre és a terhes nőkre veszélyes, azonban a rendkívül forró napok bárkit megviselnek, kortól és nemtől függetlenül. A fullasztóan meleg napokon a legforróbb órákban, ha nem muszáj, jobb nem a napon lenni. A szabadban érdemes valamivel védeni a fejet a tűző Naptól, például kendővel, szalmakalappal. A sötét, különösen a fekete ruhák is kerülendők, mivel a fényt elnyelik, így melegítve viselőjüket még inkább.

Igazán nagy hőségben már a lakás sem nyújt menedéket, ráadásul még a ventilátor is inkább csak a forró levegőt kavargatja valódi hűtés helyett. Nem csoda hát, hogy egyre több otthonba szerelnek be légkondicionálót. Ehhez jelentős részben hozzájárul, hogy egy klíma ma már nem számít luxusnak. Sokan emlékezhetünk rá, hogy régebben horribilis villanyszámlákat tudtak okozni a klímák, azonban mára a minőségi légkondicionálók meglehetősen energiatakarékosak, különösen igaz ez az A+++ -os inverteres klímákra.

Mindenképpen érdemes azonban megemlíteni, hogy bár nagyon egyszerűnek és kézenfekvőnek tűnik egy multi kínálatából megvenni az első jónak tűnő készüléket, ez semmiképpen sem ajánlott. Ennek oka elsősorban az, hogy minden helyszínen más körülmények uralkodnak, így a klíma kiválasztását mindenképpen jobb, ha szakember végzi, azonban a multiknál vásárláskor jellemzően nincs ilyen szakképzett munkatárs, aki érdemben segítene. A „no name” készülékeket is ajánlott elkerülni, mivel a jelentősen rövidebb élettartam miatt az alacsonyabb vételár nem jár semmilyen előnnyel. Emellett a beszerelést is jobb, ha szakember végzi, így tudjuk, kihez forduljunk garancia és szerviz miatt.

A rendszeres klíma szervizelés is rendkívül fontos.

Egyrészt azért, mert még a legjobb, minőségi légkondicionálók is csak gondos szervizelés mellett működőképesek akár egy-másfél évtizedig is, másrészt, ha nem cserélik időben a szűrőket, nem csak a klíma hatékonysága csökken, de könnyen okozhatnak megbetegedéseket is.

A VízExpert segítségére lesz az Önnek ideális klíma kiválasztásában és beszerelésében.