vízlágyító

Takarítson meg pénzt, miközben élvezi a lágy víz előnyeit!

A víz akkor számít lágynak, amikor a benne feloldott ásványi anyagok mennyisége alacsony.

A kemény vízben található, viszonylag nagy mennyiségű klorid és szulfát még a forralás hatására sem válik ki a vízből. Magyarország területén a lágy víz meglehetősen ritkának számít, mivel a legtöbb helyen a víz közepesen kemény, vagy kifejezetten kemény.

Ez a tény számos negatívummal jár, mivel a lágy víz fogyasztása sokkal egészségesebb, ugyanis nincs benne például szervetlen magnézium és kalcium, ami a csontokban és a szervekben lerakódik, különböző egészségügyi problémákat okozva. Emellett a lágy vízzel készített kávé vagy tea zamatosabb, és a lágy vízben főzött ételek is finomabbak, ízük hangsúlyosabb. A kemény vízben mosott ruhák korábban mennek tönkre, mivel az apró ásványi részecskék elkoptatják a textília szálait. A lágy víz a bőrt sem szárítja ki annyira zuhanyzás közben, de a haj is csillogóbb és fényesebb lesz tőle.

Az sem elhanyagolható, hogy a lágy víz nem jár vízkövesedéssel, aminek köszönhetően a vízzel működő háztartási eszközeink hosszabb ideig fognak működni, mivel nem teszi őket tönkre a vízkő. A vízkő a fűtési rendszerünket is károsítja, mivel a csövekben lerakódott vízkőréteg csökkenti a fűtés hatékonyságát, tulajdonképpen drágábbá téve azt.

Amennyiben élvezné a lágy víz minden pozitív hatását, miközben pénzt is spórol, egy vízlágyító rendszer az, amire szüksége van. Az eszköz ára alapvetően megfizethető, de igen hamar meg is térül, már csak azért is, mert sokkal kevesebbet kell az elromlott háztartási gépek javíttatására vagy cseréjére költeni.

Az Agrovíz egyebek mellett vízlágyító, illetve víztisztító gépeket forgalmaz, szerel be, szervizel és javít; forduljon hozzánk bizalommal!