kondenzacios kazancsere

Gáztervezésre van szüksége kazáncsere során?

Itt a megoldás, minden ügyintézés, tervezés, kivitelezés egy kézből irányítva!

Mikor kell terveztetnem a kazáncserét?

Akkor kell terveztetnünk a készülékcserét, amikor a kazánunk a meglévő helyéről, egy másik helyiségbe kerül. Ugye ez a procedúra már nem lesz egyszerűsített kazáncsere keretein belül elvégezhető folyamat, ilyenkor esetben már tervköteles készülékcseréről beszélünk, ami tervezést, tervezői MEO-t, és gázóra le-fel szerelést vonz maga után. Ezt úgy is lehet mondani, hogy amikor a fogyasztói vezetéken módosítani kell, akkor kell terveztetnünk az egész műveletet.

Alaposan gondoljuk át az új kazán helyét, ha már ilyen eljárásba vágjuk a fejszénket. Nagyon érdemes lenne vizes helység, vagy csatorna közelébe helyezni az új készüléket, mivel az új kondenzációs kazánok kondenzvizet termelnek, télen, fűtés közben ez a mennyiség az óránkénti 2litert is meghaladhatja, és ezt a savas vizet kizárólag, csatornába szabad kötni. Ez lehet a mosógépnek a vízelvezető csöve, vagy a mosdó- mosogató alatti szifon, melyre bűz zárat is teszünk, hogy még véletlen se jöjjön ki onnan bármilyen kellemetlen szag.
Füstgáz elvezetés szempontjából is fontos az új kazán helye, családi háznál emeletre rakva, akár 1,5 méteres kéménnyel is megoldható lehet a füstgáz elvezetés, ami jelentősen csökkenti a költségeinket, akár 100-200 Ft ot is lehet spórolni egy ilyen kazáncserével. Konkrétan gáztervezés ára visszajöhet a kéménybélelés árán, ha jó helyet választunk a gázkészülékünknek.

Még ennél is többet spórolhatunk, akár az egész kémény árát, hogy ha olyan helyre tesszük a kazánt, ahol lehetséges az oldalfali kivezetés.

Ennek a feltételei:
– A füstgáz kivezetés középpontjától, jobb és bal oldalra nem lehet nyílászáró 2-2 méterig
– Szembe lévő szomszéd épülete nem lehet 10méteren belül
– Füstgáz kivezetés középpontjától fölfelé 10méterig nem lehet nyílászáró

Ezért is fontos mindig a személyes felmérés, és aki e nélkül ad árat, azt zavarjuk el jó messzire, mert ezt a kivitelező cégnek tudnia kell és fel kell ajánlani ezt a lehetőséget, mivel ezzel a teljes füstgáz elvezetés meg lehet spórolni a kazáncsere folyamán, ami 400-500.000-Ft is lehet, helyette egy oldalfai füstgáz kivezető szettet kell venni, ami anyagköltségileg 30-40.000-Ft környékén van.

Mennyi időbe kerül az egész szerelés?

A gázórát a művek szerelik le, leterheltségüktől függ, hogy mennyi idő alatt, de körülbelül 1-3 hét kell nekik ehhez. A gázterv elkészítése és engedélyezése körülbelül 2hetet vesz igénybe. A szerelés pedig a munka nagyságától függ, de nagyon gyorsan és precízen szerelünk, emiatt még sosem késett a kazáncsere.
Érdemesebb tavaszi időre, amikor már kezd melegedni a hőmérséklet, tervezni a készülékcseréket, mert ilyentájt még a gázművek sincsenek annyira leterhelve, és sokkal előbb is elkészülhet minden.