csőtörés

Csőtörés esetén is hívhat minket

A házak, lakások csőrendszerei folyamatos igénybevételnek vannak kitéve, ezért sajnos gyakorlatilag bármikor és bárhol megadhatja magát egy-egy cső.

Ennek az esélye még az átlagosnál is nagyobb, amennyiben régi épületről van szó, hiszen abban értelemszerűen a vezetékek is régebbiek. Egy csőtörés valóságos rémálom, hiszen „legjobb esetben” is észrevétlenül elfolyik a víz, és magasabb lesz a vízszámla; ha ennyivel megússzuk, mire sikerül elhárítani, még szerencsésnek is mondhatjuk magunkat. Tapasztalataink szerint azonban sokkal gyakoribb, hogy csőtöréskor átázik a fal vagy elázik valamilyen bútor, hogy csak a legkellemetlenebb következményeket említsük.

A csőtörés esélye nem csak régi vezetékek esetén magas,

hanem akkor is, ha a csőrendszert nem a megfelelő szakember szereli be, illetve senki sem fordít figyelmet a csövek korrózióvédelmére és megfelelő illesztésére. Nagyon fontos az is, hogy pontosan tudjuk, hol haladnak a vezetékek a falak mögött, hiszen könnyen okozhatunk nagy bajt akár egy csavar befúrásával is. A földben haladó csövekre a közeli fák is veszélyt jelentenek, hiszen azok gyökerei idővel nagy kárt okozhatnak.

Legyen bármi is az előidézője, a csőtörés elhárítása mindenképp szakembert igényel, méghozzá sürgősen.

Cégünk immár több, mint egy évtizede foglalkozik többek között vízvezetékek szerelésével, így jól tudjuk, hogy vannak olyan helyzetek, amik nem tűrnek halasztást. Éjjel-nappal hívhat minket, és a lehető leghamarabb segítségére sietünk.

A csőtörés árak előre megjósolhatatlanok, hiszen számtalan, különböző tényezőtől függnek, így azt csak akkor tudjuk pontosan meghatározni, ha a saját szemünkkel láttuk a helyzetet. Azt viszont garantálni tudjuk, hogy munkánk nem okoz csalódást, mivel számunkra csak a legjobb az elfogadható. Szerelőink még a régi rendszer szerint képzett, valódi szakemberek, akik számára a vízszerelés nem csupán egy egyszerű munka, hanem valódi hivatás. Az évek során számtalan embernek segítettünk, hogy otthona ne váljon élhetetlenné az elszabaduló víz miatt.

A csőtörés jellemzően nem a semmiből, előzmények nélkül alakul ki, mindössze arról van szó, hogy az árulkodó jelekre nem figyelünk, vagy másnak tulajdonítjuk őket. Például ha az udvar egy pontján indokolatlanul is sár van, esetleg a lakásban megmagyarázhatatlan csatornaszag terjed, az gyakran utal elrepedt vagy törött vízvezetékre. A vizesedő fal, plafon vagy padló szintén árulkodó jelnek számít. A csőtörés egyik leggyakoribb jele, ha éjjel megmagyarázhatatlan, zúgó zajt hallunk a falból. A szokásosnál alacsonyabb víznyomás, vagy a szüntelenül csepegő csap esetén is érdemes lehet szerelőt hívni.

Ha a csőtörés Budapest, vagy valamelyik környékbeli település területén fenyegeti otthonát, a legjobb, ha elzárja a vizet, felhív minket, és a többit ránk bízza.