Fertőtlenítésről

Kellemetlen szagok a lefolyóból? Van megoldás!

Ha csatornaszagot érez a mosdóban, fürdőszobában, az bizony a dugulás egyik előjele. Amennyiben a víz akadálytalanul lefolyik, nem lassul, nem bugyog, akkor valószínűleg egy légbeszívó szelep hiánya, vagy egy strang vezeték dugulása okozza a kellemetlen szagokat. Minden esetben forduljon profi duguláselhárító szakemberhez!

Budapesti cégünktől egyre gyakrabban érdeklődnek fertőtlenítésről, és kérnek duguláselhárítás utáni szagtalanítást különösen vállalkozások, közintézmények épületeiben, ahol a dugulás megszűntetése után azonnal használható kell legyen a helyiség.

A fertőtlenítésre egy környezetkímélő szert használunk, amely már 10 percen belül kifejti hatását.

Hatékonyan elpusztítja a vírusokat, gombákat és kórokozókat, így például olyan komoly fertőzést okozó baktériumokat is, mint az escherichia coli, a streptococcus vagy a szalmonella. Szakemberünk megfelelő védőfelszerelésben a fertőtlenítő permetet a padozatra és a szennyezett lábazatra szórja. Az anyagot csempézett felületekről egy óra elteltével lehet leöblíteni, ám nem szükséges, mert foltmentesen szárad és az emberi egészségre ártalmatlan.

Hogyan előzheti meg a kellemetlen szagokat és a teljes dugulást?

Érdemes a mosogató, mosdókagyló és a fürdőkád vagy zuhanyzó lefolyóját is havonta ecettel és bőséges forróvízzel átöblíteni. Az ecet előtt szódabikarbónát is szórhat a lefolyóba, az ecet ráöntésével felhabzik és lemarja a lerakódásokat a csőben, valamint elpusztítja a gombákat, baktériumokat.A padlóösszefolyót és a szifonokat legalább félévente tisztítsa ki. Apró lyukú lefolyó szűrőt csak a hajmosások alatt használjon, mert jelentősen csökkenti az átáramló víz mennyiségét, ezáltal a lefolyó öntisztulását. A WC-be ne dobjon soha ételmaradékot vagy egyéb hulladékot! A mosogatógépbe szintén ne tegyen ételmaradékos edényt, hanem kotorja inkább a szemetesbe! A mosogatáshoz ne tablettát, hanem folyékony szert alkalmazzon.

Ha minden elővigyázatosság ellenére mégis dugulás történt a házban, minél hamarabb szóljon szakembernek! Budapesten és Pest megyében állunk rendelkezésére akár hétvégén és ünnepnapokon is.