adóellenőrzés

Keressen minket, ha büntetőügybe keveredik!

A büntetőjog egyik részterülete a gazdasági büntetőjog, továbbá annak az egyik leginkább elkülönülő szegmensének is számít.

Legfőbb feladata, hogy meghatározza, hogy a gazdasági rendet fenyegető cselekmények közül melyik számít bűncselekménynek, illetve hogy az elkövetőkkel szemben milyen szankciókat kell alkalmazni. A gazdasági büntetőjog leginkább csak végső eszköznek számít, ami azt jelenti, hogy a gazdaságban akkor kerül alkalmazásra, amikor a többi jogág szankciói valószínűleg nem érnék el a kívánt hatást, és nem befolyásolnák az üzleti élet szereplőinek magatartását.
Ennek megfelelően a gazdasági büntetőjog képes drasztikus mértékben befolyásolni az állampolgárok életét. Többek között hűtlen kezelés, csődbűncselekmény, költségvetési csalás (adócsalás) és sikkasztás kapcsán merül fel az alkalmazása.

Elmondható, hogy a gazdasági büntetőjog védekezési szempontból kiemelkedően nehéznek számít, és hatalmas felkészültséget igényel.

Ennek legfőbb oka, hogy az eredményes védelmi stratégia kidolgozásához nem csupán a büntetőjog szabályait kell ismerni, de elengedhetetlen az egyes gazdasági eseményeket, területeket szabályzó ágazati jogszabályok ismerete is.
Amennyiben büntetőügybe keveredett, mielőbb keress fel ügyvédi irodánkat!

A klasszikus ügyvédi feladatok mellett adózással kapcsolatos kérdésekkel és problémákkal is bizalommal fordulhat hozzánk, sőt, munkatársaink jelentős része adószakértő jogász, aki korábban az adóhatóságoknál dolgozva hatalmas mennyiségű, releváns tapasztalatra tett szert. A vagyonosodási vizsgálatok, jövedéki ügyek, felszámolás, beragadt ÁFA és a szerződések adójogi megítélése is a szakterületünket képezik. Adóellenőrzéssel kapcsolatban is keressen minket, azonban fontos tudni, hogy érdemes még az adóellenőrzés megindulása előtt felfogadni egy adójogászt, mert amikor a NAV már megállapítja az adóhiányt, a lehetőségeink meglehetősen korlátozottak.

Ügyvédi irodánk alapvetően a magyar nyelvet használja, azonban szükség esetén ellátjuk feladatainkat kifogástalan szakmai angol nyelven is.